Träffa bara rätt kunder

Hösten är den tid då nya planer sätts igång och nya strategier omsätts till operativa görmål. En återkommande punkt är ofta ett ökat fokus på tillväxt och nya kunder.

De flesta företag arbetar på flera olika sätt med att hitta nya kunder och ofta är en direktkontakt med en ny potentiell kund av yttersta vikt för att kunna inleda en affärsrelation.

Att dela upp arbetet i flera steg är nödvändigt för att det blir framgångsrikt.

Följ de här fem stegen och träffa fler nya potentiella kunder!

  1. Prospektera med stor noggrannhet. Utgå ifrån dina mest lönsamma kunder och hitta företag som också kommer att ha nytta av era produkter/ tjänster. I den här fasen är det viktigt att du hittar all information som du brukar vilja ha när du ska genomföra ett samtal eventuellt gemensamma kontaktytor, omsättning mm.
  2. Skriv ett vinnande mail. Många beslutsfattare kan vara svåra att nå över telefon och ett mail ska beskriva varför du vill träffa din nya potentiella kund och vilket värde mötet har för den personen. Mailet ska avslutas med två tidsförslag till kunden.
  3. Skriv ihop din telefonpitch och utgå från mailet och förbered dig på de vanligaste invändningarna som dina kunder kommer med. Förbered också vilka som är dina krav gentemot kunderna du vill träffa, avtalstid, antal användare? Lägg din tid på rätt kunder!
  4. RINGTIME! Avsätt minst 3 timmar och sätt ett mål för hur många kunder du ska tala med och hur många möten du vill boka. Håll hög aktivitet mellan i samtalen och håll koll på dina relationstal. Fokus är att prata med så många rätt beslutsfattare som möjligt. Boka bara möten de kunder med rätt förutsättningar!
  5. Mail-time: Efter att du har avslutat ditt ringpass ska du maila information till personer som önskat det, skickas mötesinbjudningar samt maila de personer som du fått kontaktuppgifter på men inte fått tag på. Då kan du när du får pratar på dem nästagång hänvisa till mailet. Maila inte under ditt ringpass utan håll fokus på varje uppgift!

    Det viktigaste för att uppnå ett bra resultat är att kontaktarbetet görs kontinuerligt.

Lycka till!

Kontor

101 Relationer AB
Sankt Eriksgatan 117
113 43 Stockholm

+468-57810100
info@101relationer.se

101 Relationer Barcelona
Avinguda de la Riera Cassoles 20

+468-57810100
info@101relationer.se

Kontakta oss